nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hintabagoly Veszprémnek

A készítők szándéka szerint a közösen elérhető sikerekre tanítja a gyerekeket, míg az azon látható bagoly a bölcsességet szimbolizálja.

MTI | 2012. augusztus 19.
|  

Öt év alatt 130 milliárd forintból valósultak meg az országban oktatási fejlesztések, az összeg 85 százaléka európai uniós forrás volt mondta az oktatásért felelős államtitkár pénteken Veszprémben, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kampányindító rendezvényén.

Hoffmann Rózsa a veszprémi Óváros téren hangsúlyozta:az európai uniós források óriási, vissza nem térő lehetőséget jelentenek az oktatásügy számára.Most, amikor a második világháború utáni időszak legnagyobb gazdasági válságát éli át a világ, a 2010-ben hivatalba lépett magyar kormány ennek ellenére eltökélt a nemzeti köznevelési és felsőoktatási rendszer megújítása, versenyképessé tétele iránt” – tette hozzá. Az államtitkár kiemelte,az oktatásirányítás rendkívül fontos feladata, elmulaszthatatlan kötelessége, hogy az Európai Unió által a rendelkezésünkre bocsátott forrásokat a legcélravezetőbb módon és költséghatékonyan felhasználja, s a korábbi évek rossz gyakorlatától eltérően olyan célokra fordítsa, amelyek a magyar nevelés-oktatás színvonalának, minőségének növekedését segítik elő.

A hírből sajnos nem derül ki, hogy a fejlesztések a köz- vagy a felsőoktatást, esetleg mindkettőt érintik-e, illetve konkrétan milyen célokra költötték el a csaknem félmilliárd forintot.

(A szerk.)

Hoffmann Rózsa szólt arról, az elmúlt két évben Veszprémben 30 oktatásfejlesztési projekt valósult meg 456 millió forintból. Ezek célja, hogy megteremtsék az egész életen át tartó tanulás feltételeit, s kiváló tudást adjanak a fiataloknak, akik új értékek létrehozására lesznek képesek a magyar közösség és önmaguk javára. Az államtitkár kitért arra: az oktatásfejlesztési projekteknél kiemelt figyelmet fordítanak az oktatás informatikai hátterének fejlesztésére és a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő csoportok beilleszkedésének támogatására. Az NFÜ az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, a turizmus, a képzés, a vállalkozásfejlesztés és a környezetvédelem területén megvalósított eredmények bemutatására indított kampányt.

Csepreghy Nándornak, az NFÜ kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a kampány keretében az ország hét nagyvárosában egyedi térinstallációt építenek fel. Veszprémbe a 2508 befejezett oktatási fejlesztést szimbolizálóhintabaglyot vittek; más városokban téma lesz például az egészségügy, a környezetvédelem. Az Óváros téren felállított hintát Szőke Gábor Miklós szobrász és Huszár András építész készítette. Az installáció különlegessége, hogy csak összehangoltan lehet mozgásba hozni, így a készítők szándéka szerint a közösen elérhető sikerekre tanítja a gyerekeket, míg az azon látható bagoly a bölcsességet szimbolizálja.

A hintabagolyról az MTI sajnos nem közöl fényképet.

(A szerk.)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X