nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hangoskönyvet a siketeknek?

A Hit Hallásból Ered (FCBH), amely a világ vezető hangosbiblia-kiadója, bejelentette, hogy hangoskönyvei mellett egy új, videóalapú bibliaalkalmazást is elérhetővé tesz siketek számára.

MTI | 2012. november 16.
|  

A Siketek Világszövetsége szerint mintegy 70 millió siket ember él a világon. A világ vezető hangosbiblia-kiadója, a Hit Hallásból Ered (FCBH) nevű szervezet  számításai szerint közülük kevesebb mint 2 százalékhoz jut el az evangélium. Amellett, hogy a szervezet több mint 690 nyelven elérhetővé tette az Újszövetséget, mostantól már jelnyelven is letölthető a Biblia – írja a global christianpost hírportál.


Az ingyenes alkalmazás nemcsak azt teszi lehetővé, hogy elolvassák a Szentírást, hanem videó formában, amerikai jelnyelven is megnézhető. Mivel legalább 200 jelnyelv létezik, a hasonló kezdeményezések nagy kihívásokkal néznek szembe. A Siketmisszió honlapja arról számol be, hogy a szervezet már 1981-ben elkezdte a Biblia amerikai jelnyelvű videofelvételeinek készítését, de az Újszövetség befejezése, és az Ószövetség harmadának elkészítése 23 évig tartott. Ez ideig legalább 16 nemzet kezdte meg a Biblia saját jelnyelű fordítását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X