nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közvélemény-kutatást készítenek az iskolaköpenyről

A bevezetése előtt az oktatási államtitkárság közvélemény-kutatást végezne arról, hogy a társadalom mit gondol az iskolaköpenyről – közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium.

Edupress, nyest.hu | 2012. szeptember 6.
|  

A lap csütörtöki számában azt írta: a minisztérium tájékoztatása szerint szó sincs arról, hogy már tervezik az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről szóló rendeletet, Hoffmann Rózsa szakállamtitkár mindössze személyes véleményét közölte, amikor az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyenruha jó ötlet, mert erősíti a fegyelmet és a közösséghez tartozást, ráadásul a szülőknek is kevesebbet kellene költeniük ruhára.

Hoffmann Rózsa szerint az is az iskolaköpeny mellett szól, hogy a szegény gyerekeket így nem frusztrálná, ha nem tudnának drága, divatos ruhákban járni, ráadásul a köpenyek varrása komoly forgalmat jelenthet a hazai cégeknek. Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa szerint azonban rossz üzenetet hordoz az iskolaköpeny, ezért nem tenné kötelezővé a bevezetését – írja az origo.hu.

Hoffmann Rózsa szerint a köpeny mellett szól az is, hogy az jótékonyan eltakarja a diákok közti vagyoni különbségeket. Erre az érvre válaszol A nyomor széle című blog szerzője, L. Ritók Nóra, aki évek óta mélyszegénységben élő gyerekeket tanít és családokat segít az Igazgyöngy Alapítvány igazgatójaként. Személyes tapasztalataira alapozva fejti ki, miért nem állja meg a helyét Hoffmann érvelése: mi mindent nem tud eltakarni a vagyoni háttérből az iskolaköpeny.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Xebulon 2012. szeptember 7. 14:51

"nem tudnának drága, divatos ruhákban járni"

Miért a köpeny alatt pucérnak kellene lenni?

Akkor inkább iskolai formaruhát kellene bevezetne - nadrág, ing, nyakkendő, zubbony.

Szerintem így pont még egy kiadás a szegényebb rétegnek.

A gazdag gyerköc meg úgyis kiöltözik a ruha alatt.

A köpeny alól meg pont kilátszik a Nike csuka és Levis farmer.

És a mobil telefonokat is cseréljük le egyen Nokiára és akkor talán a Mo-i Nokia munkahelyek is megmaradnak.

1 Pesta 2012. szeptember 6. 22:08

Vissza a tornacsukát is!

Információ
X