nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fura jelmezekben köszöntik az új évet

Egy felmérés szerint idén elképesztően fantáziadús jelmezekbe öltöznek szilveszter estéjén az ukránok – írta a Szevodnya című ukrán lap.

MTI | 2012. december 28.
|  

A cikk szerint Kijevben sokan harkálynak, gyöngyszemnek vagy nindzsának készülnek beöltözni. Az ország keleti részében a jelmezes szilveszteri bulikban várhatóan sok földönkívüli, cukorka és petrezselyem lesz, délen viszont a legkeresettebb jelmez a hóember és a malac, de nagy népszerűségnek örvendenek arrafelé a Csillagok háborúja hősei és Batman is.

Ami a szilveszterkor felszolgált italokat illeti, a legelterjedtebb a forralt bor, amelyet a vodka-martini koktél követ, utánuk következik a konyak és a whisky. Meglepő módon a pezsgő, mint alapvető szilveszteri ital sokat veszített népszerűségéből Ukrajnában. Az ország középső részén viszont az ünnepkor fogyasztott öt leggyakoribb ital közé bekerült a sör is. A kedvelt ételek elsősorban különböző saláták és torták.

Idén Ukrajna több nagyvárosában versenyt hirdettek a környezetvédők: díjazni készülnek azokat, akik igazi fenyőfa helyett más, természetkímélőbb alapanyagból készítenek újévi fát. Javasolt alapanyag a toboz vagy a kartonpapír, de a környezetvédők szerint lehet zöldségekből, például répákból, káposztákból vagy uborkákból is faformát építeni dísznek, amelyet ráadásul az ünnepi asztalnál el is lehet fogyasztani.

Ukrajnában szilveszterkor szokás a rokonokat, a barátokat megajándékozni. A lap érdekességként megemlítette, hogy a nők átlag két héttel hamarabb megvették az ajándékokat, mint a férfiak zöme.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X