nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Emlékhelyek látogatására ítélték

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy holokauszttagadó férfira a Pesti Központi Kerületi Bíróság; a nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult ügyben az elsőfokú bíróság holokauszt-emlékhelyek látogatását is előírta a vádlott számára kedden hozott ítéletében.

MTI | 2012. június 13.
|  

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint N. György 2011. október 23-án a Nem tetszik a rendszer elnevezésű demonstráción nagy nyilvánosság előtt magasba tartott egy táblát, amelyen héberüla holokauszt nem történt meg felirat volt olvasható.A bíróság a vádlottat a nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadása miatt első fokon 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét.


Emellett külön magatartási szabályként előírta , hogy a vádlott ne látogasson politikai rendezvényeket, demonstrációkon ne vegyen részt. Továbbá legalább három alkalommal látogasson el a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és az ott látottak alapján összegezze, foglalja össze gondolatait, vagy egyszer tekintse meg az auschwitzi emlékhelyet, vagy a jeruzsálemi Jad Vasem Emlékparkot, és írja meg véleményét.

A Jad Vasem emlékpark egy részlete
A Jad Vasem emlékpark egy részlete
(Forrás: Wikimedia Commons / Grauesel)

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett olvasható a törvényszéki közleményben. Az MTI információja szerint N. György egyike annak a két fiatalnak, akit hétfőn közérdekű munkára ítélt a bíróság, mert három éve tojással dobálták meg Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármestert.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X