nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A holokausztot akarja taníttatni az ENSZ palesztin iskolásoknak

Az ENSZ-nek az a terve, hogy a Gázai övezet palesztin iskolásaival megismerteti a holokausztot, heves ellenkezést váltott ki a területet irányító Hamász vezetőiből, pedagógusokból, valamint az Izraellel kezdett béketárgyalások résztvevőiből is.

MTI | 2011. március 23.
|  

A zsidók szenvedésének témáját a szeptemberben kezdődő új tanévben kívánják tárgyalni az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága oktatási programjának részeként. Ha sor kerül rá, az lesz az első alkalom, hogy palesztin gyerekek az iskolában a zsidókat ért csapásokról hallanak.

„Aki gyerekeink tanításával játszik, az vörös vonalat lép át" – jelentette ki Mohammed Aszkul, a Hamász oktatási minisztere, hozzátéve, hogy a Hamász mindenáron meg fogja akadályozni a holokauszt oktatását.

A Gázai övezetet irányító, szélsőségesnek tekintett Hamász vetélytársa, a Nyugat és az Egyesült Államok által partnernek elfogadott ciszjordániai Palesztin Hatóság is elutasította a holokauszt oktatását. Ezt tette az Izraellel béketárgyalásokat folytató Palesztinai Felszabadítási Szervezet is. „A holokauszt oktatása palesztin diákoknak ENSZ-iskolákban elfogadhatatlan" – jelentette ki Zakaria al-Aga, a PFSZ végrehajtó bizottságának tagja.

Az ENSZ irányította gázai oktatási intézményekben mintegy 200 ezer palesztin gyerek tanul.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X