nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Eltiltanák a brit rendőröket az újságírókkal való italozástól

A londoni rendőröknek kevesebbet kellene újságírókkal inniuk egy belső jelentés szerint, mivel az alkohol „megoldja a nyelvüket” – írja szerdán a The Telegraph című brit napilap hírportálja.

MTI | 2012. január 5.
|  

A jelentés szerint a londoni rendőrségen általános és elterjedt szokás az ügyek médiának való kiszellőztetése. A további kiszivárogtatások megakadályozására a rendőröknek vigyázniuk kell a velük „flörtölő” újságírókkal – olvasható a dokumentumban, amely óva int a média tagjaival való „veszélyes” italozástól.

Elizabeth Filkin korábbi parlamenti biztos jelentésében arra tett javaslatot, hogy a rendőrök jelentsék be az újságírókkal folytatott kapcsolatfelvételeiket, és a Scotland Yard által kiadott irányelv szintén arra szólítja fel a hatósági személyeket, hogy készítsenek feljegyzéseket a sajtóval folytatott minden egyes beszélgetésükről.

A jelentésben foglaltak az 1990-es évek korrupcióellenes reformjai óta legszigorúbb korlátozó intézkedések bevezetését javasolják a brit rendőrség és a média viszonyát illetően. A lépéseket az elmúlt hónapok mobiltelefon-lehallgatási botrányai tették szükségessé, amelyek során több rendőrt azzal vádoltak meg, hogy pénzt fogadott el újságíróktól bizalmas információkért cserébe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X