nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Előhívás – utóirat

A pillanat megállhat, de az élet megy tovább! Mi történt azután? Kedves olvasóink most megírhatják!

nyest.hu | 2013. február 27.
|  

Mi rejtőzhet egy megállított pillanat, egy mozdulat, egy mosoly mögött? Vajon milyen történetet lehet szőni a kép köré? Ezekre a kérdésekre adhat választ az a novellaíró, akit megihlet a hat különleges, egyedi hangulatú kép valamelyike a TotáLiber Könyvkiadó Kft. irodalmi pályázatában.

Most induló, Előhívás – utóirat címet viselő irodalmi pályázatban a Fortepan online privátfotó-gyűjtemény hat egyedi, különleges hangulatú képének valamelyikéről várnak novellákat. Ahogyan a cím is jelzi, a fotókat előhívták valamikor, de vajon milyen történet rejtőzhet a képek mögött, mi lehet a képek „utóirata” most, 2013-ban?A pályázók legfeljebb 15 000 karakter terjedelemben írhatják meg a képek valamelyikéhez kapcsolódó novelláikat. Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

A novellákat elismert szakemberekből, irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője. A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül, a legjobb pályaművekből pedig a TotáLiber Könyvkiadó válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre.

Utóirat kerestetik!
Utóirat kerestetik!
(Forrás: totaliber.hu)

A pályaművek beérkezési határideje 2013. április 30. A novellákat elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el. A legjobb művekből a TotáLiber Könyvkiadó Kft. válogatáskötetet jelentet meg az idei Ünnepi Könyvhétre. A TotáLiber Könyvkiadó tagjai olyan könyvkiadói szakemberek, akik számos kötet megjelentetésében működtek közre. 2011 októbere óta közösen vezetik a TotáLiber blogot, ahol személyes stílusban adnak hírt könyvekről, könyves eseményekről, a könyvszakmáról.

A pályázati kiírás részletei a könyvkiadó honlapján olvashatóak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X