nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Elfátyolozott észt nők Írországban

2040-re Írország lakosainak több mint a fele rendelkezhet majd észt állampolgársággal is. A szigetország korlátozná az észt nők beutazását.

Rénhírek | 2013. április 2.
|  

Észtországban még a Külügyminisztérium is megengedte magának, hogy tréfálkozzon április elsején. A konzuli hírek között tett közzé egy közleményt, mely szerint Írország közölte az Észt Köztársaság dublini nagykövetségével, hogy ezentúl a 25 év alatti észt hajadonok csupán férfitársaságban utazhatnak be a szigetországba, a házas észt nőknek pedig kendőt és fátylat kell hordaniuk.

Az intézkedést az ír nők panaszai váltották ki: szerintük az ír férfiak már nem hajlandóak helyi nőkkel házasságot kötni, helyettük észt nőket vesznek el. Nemrégiben a The Irish Times című napilap közölte egy 27 éves ír nő panaszait. A nő szerint az élete pokollá vált, amióta a családban megjelent az észt bébiszitter. A férje teljesen elfordult tőle, és folyamatosan egy kama nevű észt népi ételt követelt tőle, figyelmen kívül hagyva, hogy a hozzávalókat Dublinban nem is lehet beszerezni. A bébiszitternek viszont az Észtországból érkező ismerősöknek köszönhetően folyamatosan van kamája, így a házasságuk mély válságba került.

Az ír nők réme
Az ír nők réme
(Forrás: Wikimedia Commons / Mmh / GNU-FDL 1.2)
A külügyminisztérium honlapja azt ís írja, hogy demográfiai becslések szerint 2040-re Írország lakosainak több mint a fele rendelkezhet majd észt állampolgársággal is, mivel minden gyermek, akinek legalább az egyik szülője észt állampolgár, automatikusan megkapja az észt állampolgárságot. A kialakult helyzetben a dublini észt nagykövetség várja olyan észt férfiak jelentkezését, akik vállalnák a határon feltartóztatott észt hajadonok kíséretét. Ugyanide fordulhatnak azok, akiknek sürgősen kendőre és fátyolra van szükségük.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X