nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díjat nyert az orvosi jelnyelvprogram

Az Európa Nyelvi Díj első helyezését és az ezzel járó díjazást nyerte el a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (SE ÁOK) jelnyelvi kommunikáció (orvosi jelnyelv) programja.

Edupress | 2012. augusztus 1.
|  

A program hiánypótló a magyarországi jelnyelvoktatásban, és jól illeszkedik a siket páciensekkel való kommunikációs szükségletekhez, valamint nagyban megkönnyíti a szakszerű betegellátást – olvasható az egyetem honlapján.

A speciális jelnyelvi kurzus, melynek célja, hogy a medikusok alapvető ismereteket szerezzenek a hallássérültek társadalmáról, kultúrájáról, kommunikációjáról, 2011 szeptemberében indult el az egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Rosivall László professzor, a SE Kórélettani Intézet igazgatója az orvosi jelnyelvi kommunikáció tantárgyat a hivatalos orvosképzési tanterv részeként választható tantárgyként akkreditáltatta. Az egy kreditpontot érő, speciális kurzusból az elmúlt két félévben 142 hallgató tett sikeres vizsgát. A kurzus képzési anyagának kidolgozását három tapasztalt siket, jelnyelvoktató és egy jelnyelvi tolmács végezte el, egészségügyi, orvosi szakmai irányítás mellett.

A tananyag DVD-vel egészül ki, mely az órán kívüli gyakorlást teszi lehetővé. Az oktatók munkáját jelnyelvi tolmácsok segítik annak érdekében, hogy az előadásokon a hallgatók és az oktatók megértsék egymást – tudatta az intézmény. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X