nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ciao! Beszéljünk olaszul?

Pályázatot hirdet a budapesti Olasz Kultúrintézet az olasz nyelvet oktató mintegy 250 magyar iskola diákjainak.

MTI | 2012. szeptember 11.
|  

A Ciao! Beszéljünk olaszul? pályázatra, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma védnökségével és a magyarországi olasz nagykövetség együttműködésével hirdettek meg, minden diák jelentkezhet, így azok is, akik nem tanulnak olaszul – közölte az Olasz Kultúrintézet az MTI-vel. Mint írták: a kezdeményezés célja, hogy a figyelmet az olasz nyelvre irányítsák és hangsúlyozzák a Budapesten jelen lévő olasz cégek érdeklődését azok iránt, akik már egészen fiatal korban elsajátítják az olasz nyelvet.

Az oktatási szintenként (alap-, közép-, felsőszint) kiírt pályázat alapján a résztvevőknek egy olasz nyelvű szöveget kell írniuk. A pályázat szövegét és a részvételi feltételeket minden érdekelt iskola megkapja. Összesen 18 diák kap díjat (három nyelvi szinten, szintenként két, olaszul tanuló és olaszul nem tanuló kategóriában).

A díjátadó ünnepséget a következő olasz nyelv hete a világban (október 15–21.) rendezvénysorozat alkalmával tartják. A felajánlott díjak között többi között technikai eszközök – számítógép, DVD-lejátszó –, valamint könyvek, CD-k, ingyenes nyelvtanfolyamok szerepelnek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X