nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iskolák határok nélkül

A Nemzeti Tankönyvkiadó 7-12 évfolyamos diákoknak hirdet pályázatot „Iskolák határok nélkül” címmel. A cél az, hogy a hazai, illetve a határon túli diákok jobban megismerjék egymás életét, kultúráját.

MTI | 2012. október 12.
|  

A tankönyvkiadónak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a diákok feladata, hogy felvegyék a kapcsolatot egy határon túli iskola valamelyik osztályával, és egy prezentáció elkészítésével bemutatkozzanak egymásnak. Az anyag tartalmazhat videót, képet, zenét és bármilyen olyan információt, amelyet a tanulók fontosnak tartanak.

Ezt követően mindkét bemutatót fel kell tölteni a kiadó Facebook-oldalára, ahol a nyolc legtöbb szavazatot kapó osztályt díjazzák két kategóriában (7-8. és 9-12. évfolyamokon). Az első három helyezett pénzjutalmat (150, 100, illetve 50 ezer forintot) kap, a többiek pedig 30 ezer forint értékű könyvcsomagot.

Nevezni 2013. január 10-ig lehet, szavazatokat leadni január 31-én éjfélig, eredményt 2013. február 1-jén hirdetnek. A közleményben kitértek arra is: az új köznevelési törvény szerint a 7-12. évfolyamon tanuló diákoknak legalább egyszer kirándulást kell szervezni egy határon túli, magyarok lakta területre, ezt kívánja programjával segíteni, támogatni a Nemzeti Tankönyvkiadó.

Azok az iskolák, amelyek indulnak a Nemzeti Tankönyvkiadó Iskolák határok nélkül pályázatán, nagyobb eséllyel nyerhetnek állami támogatást is az osztálykirándulásukhoz – írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X