nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A világ második legnagyobb hirdetési piaca

Robosztus bővüléssel a világ második legnagyobbjává nőtte ki magát a kínai hirdetési piac, amely a szakemberek szerint ugyanakkor a fejlett országokéhoz képest még számos kihívással küzd.

MTI | 2013. április 30.
|  

Az állami ipari és kereskedelmi felügyelet (SAIC) most nyilvánosságra hozott statisztikái szerint a hirdetési piac teljes forgalma tavaly csaknem 470 milliárd jüant (17,3 ezer milliárd forint) tett ki, 50 százalékkal növekedett 2011-hez képest. Az eredmény történelmi összehasonlításban is kiemelkedően jónak számít, az elmúlt három évtizedben a növekedés átlagosan évi 30 százalék körül alakult – jegyzi meg a SAIC.

Tavaly év végén az ágazat mintegy 2,2 millió főt foglalkoztatott, a hirdetési ügynökségek száma a 378 ezret közelítette, sorrendben 70 és 30 százalékos növekedést produkálva 2011-hez képest.

A hirdetési szolgáltatás a kelet-ázsiai ország egyik legaktívabban fejlődő ágazata, s az Egyesült Államok után a világ második legnagyobbja – írja a SAIC. A rendkívüli teljesítmény ellenére a kínai hirdetési piac a nyugati országokhoz képest több területen lemaradással küzd, így kevésbé szervezett és innovatív, továbbá komoly hiány mutatkozik képzett szakemberekből.

Az ágazat fejlesztése a jelenlegi ötéves terv (2011-2015) időszakában előnyt élvez. A központi irányok szerint növekedési ütemének el kell érnie az átlagos éves 12 százalékot. Az évtized közepére legalább tíz nagy, legalább ötmilliárd jüanes (185 milliárd forint) éves forgalmat generáló kínai reklámügynökség, s legalább 15, hirdetési ágazathoz kapcsolódó ipari park felállítása a cél – áll a központ programjában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X