nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem nyolc, hogy 8!
A világ legnagyobb Super 8-as filmarchívuma!

Elindult a világ egyik legnagyobb, folyamatosan bővülő, Super 8-as filmeket, filmrészleteket tartalmazó archívuma - jelentették be a super8.hu munkatársai pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatójukon.

MTI | 2011. december 16.
|  

Krasznai János alapító elmondta: már 11 éve gyűjtik a 8 milliméteres filmeket, és eddig közel 2000 órányit digitalizáltak közülük; a filmek témája változó, de elsősorban családi, közösségi témákat dolgoznak fel tette hozzá.

A gyűjteményben az előző század 20-as éveitől tehát a kézi kamerák megjelenésétől a rendszerváltásig, vagyis a videokamerák elterjedéséig szerepelnek anyagok. A filmek alkotói elsősorban magyarok fűzte hozzá.

Kurucz Márton filmkutató-restaurátor, a super8.hu munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a honlapon rengeteg privát és amatőr filmet összegyűjtöttek. Az archívumban szabadon lehet keresni, a filmek pedig megvásárolhatók tette hozzá.

A kutató elmondta azt is, hogy rengeteg anyagot találtak a II. világháború előtti időszakból, amikor Magyarországon virágzott az amatőr filmezés.
Ezek többnyire jól megrendezett jelenetek vagy filmek, hiszen akkor még nagyon drága volt a nyersanyag, amire forgattak, törölni pedig nem lehetett
mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X