nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A „kínai híd” lassan átível a világon

Brit fiatalok nemrég versenyen adtak számot kínai tudásukról: énekeltek, szavaltak, festettek, táncoltak.

nyest.hu | 2010. március 17.
|  

Idén rendezik meg kilencedszerre a „Kínai híd” című versenyt az egész világon. A „hetedhét országra” szóló megmérettetésen egyetemisták és főiskolások adnak számot kínai nyelvismeretükről, illetve arról, mit tudnak a kínai földrajzról, történelemről és művészetekről.

A hétvégén lezajlott Egyesült Királyságbeli fordulóban 12 egyetem 20 tanulója vett részt. A produkciók közé tartozott egy kínai szónoklat előadása, a „My chinese heart” című népszerű sláger eléneklése, ősi kínai költemények elszavalása, hagyományos tánc bemutatása, de még kínai stand up comedy-t is hallgathatott a zsűri és a közönség, illetve a tradicionális technikával készült festményeket is megcsodálhatták – számol be a CCTV honlapja.

Azok, akik az országos fordulóba eljutottak, már több szűrőn is túljutottak. Ebben az évben a jelentkezők száma megduplázódott.

Nagy-Britanniában egyébként jelenleg 12 Confucius Intézet működik, és ezekben összesen 31 osztály tanul kínaiul. A nyelv népszerűségét jól jelzi ez az adat: a szigetországban a munkáltatók 38 százaléka keres kínaiul is beszélő alkalmazottat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X