nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Facebook alapítója a gyerekek előtt is megnyitná a portált

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója idővel a 13 évesnél fiatalabb gyerekek számára is lehetővé tenné a közösségi oldal használatát, mivel szerinte a portál látogatása jelentős oktatási előnyökkel jár.

MTI | 2011. május 25.
|  

A 27 éves alapító erről egy New Jerseyben rendezett, oktatási innovációról szóló konferencián beszélt. A The Daily Telegraph című brit napilap online kiadásának (www.telegraph.co.uk) tudósítása szerint Zuckerberg elmondta: terveik között szerepel, hogy fellépnek a gyerekek Facebook-használatát tiltó nemzeti törvények módosításáért.

Az Egyesült Államokban jelenleg 13 év a törvényi korhatár, de most tekintik át az ezt előíró jogszabályt (Children's Online Privacy Protection Act). Spanyolországban 14 évet ír elő a nemzeti szabályozás, Nagy-Britanniában viszont például nincs ilyen törvény. A közösségi oldal jelenlegi belső szabályzata is 13 évben határozza meg a korhatárt.

A Consumer Reports című amerikai magazin szerint a szabályok ellenére a 600 millió Facebook-felhasználóból körülbelül 7,5 millió 13 év alatti. A Facebook közlése szerint az érintett profilok közül sokat szülők hoztak létre gyermekeik számára, vagy legalábbis a szülők beleegyezésével történt a regisztráció. Jelenleg naponta mintegy húszezer gyerekfelhasználó profilját kell törölni a Facebookról.

A közösségi oldalt korábban sokan kritizálták azzal, hogy képtelen betartatni saját gyerekvédelmi politikáját, például megakadályozni azt, hogy álnéven bejelentkező pedofilok szexuális visszaélés szándékával megpróbáljanak a gyerekek bizalmába férkőzni vagy zaklatni őket.

A gyerekek online védelmével foglalkozó brit Child Exploitation and Online Protection Centre tavaly közölt adatai szerint a megelőző 12 hónapban a facebookos gyerekzaklatásokról szóló panaszok száma megnégyszereződött – idézi fel a Daily Telegraph.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X