nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mark Zuckerberget kirúgták a Facebooktól

Az egész úgy kezdődött, hogy nem nyithat Facebook-fiókot. Két évvel azután, hogy sikerült neki, kirúgták.

nyest.hu | 2011. május 16.
|  

Mark Zuckerbergnek tizenéves gyermekei vannak és azért kell neki a Facebook, mert szerinte ez az egyetlen módja annak, hogy rálásson mindennapjaikra, sőt néha, hogy egyáltalán beszéljen velük.

Igen, ez a Zuckerberg nem az a Zuckerberg. Ez a Zuckerberg nem közösségi portáltulajdonos, hanem egy indianapolisi ügyvéd, és jó oka volt rá, hogy feltételezze, vannak még Mark Zuckerbergek a világon rajta kívül is. Ha más nem is, talán az, hogy két évvel ezelőtt egyszerűen nem engedték Facebook-fiókot nyitni.

„Kénytelen voltam elküldeni nekik a jogosítványom másolatát, a születési anyakönyvi kivonatomat, és az indianapolisi ügyvédi kamarai tagságomat igazoló papírokat, csak hogy elhiggyék, hogy létezem, és mégis megnyithassam a fiókomat.”

Ez sem volt elég: a fiókot csak akkor nyithatta meg, amikor hónapok múlva végül perrel fenyegette a közösségi oldalt.

Persze, sokan keverték össze a másik Mark Zuckerberggel: „Sok facebookozótól kaptam levelet azzal, hogy köszönik, hogy újra összehoztam rég elveszett rokonaikkal, és hogy nem adnék-e nekik kölcsön, hogy újra láthassák őket.”

Május elején aztán a Facebook mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kiiktatta Zuckerberg fiókját. Ez alkalommal az ügyvéd a médiához fordult és pillanatok alatt választ kapott a problémájára, miután a 24-Hour News műsorvezetője személyesen kereste meg a közösségi szájt szóvivőjét, aki elmondta, hogy rövidesen visszaállítják a fiókot és elnézést kérnek a kellemetlenségekért.

Ez az esemény, ha másra nem is volt jó, arra igen, hogy a Facebook-tulajdonos Mark Zuckerberget hercegnői magasságokba repítse: a Facebook ugyanis néhány hete még a Kate Middletonokat ritkította kíméletlenül.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Fejes László (nyest.hu) 2011. május 16. 17:31
1 monochrome 2011. május 16. 17:06

végül perrel fenyegeDte?

Információ
X