nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Törölték a Facebookról „királynői” neve miatt

Ez a Kate Middleton nem pályázik királynői babérokra (koronára), és nem most volt az esküvője. És nem az autogramgyűjtők üldözik. Hanem a Facebook.

nyest.hu | 2011. május 5.
|  

Az egész januárban kezdődött. Kate Middleton, aki a texasi Lusivilleben született, manapság pedig kerékpáros aktivista és egy bostoni kerékpáros boltban dolgozik, megpróbált belépni Facebook-fiókjába. Csakhogy azt a Facebook felfüggesztette. „A Facebook letiltotta a fiókomat hamis név használata miatt!” – írta Twitter-üzenetében. „Felállna az igazi Kate Middleton, kérem?”

Hamarosan azt is felfedezte, hogy minden fotóról, ahol bejelölte magát, esetleg más jelölte be őt, a Facebook törölte a jelölést. „Újabb bizonyíték arra, hogy nem létezhetsz, ha nem vagy királyi sarj.”

A Facebook addig nem is állította vissza Kate fiókját, amíg nem igazolta, hogy tényleg Kate Middletonnak hívják. Ez egy héttel később meg is történt – írja az allfacebook.com az AP hírére hivatkozva.

Nem csak a bostoni hölgyet gyanúsította meg a közösségi oldal azzal, hogy angol hercegnének kívánja magát kiadni. Legalább három másik Kate Middletonról tudunk, akik hasonlóan jártak: egy ausztrál és két brit nőt szintén előzetes figyelmeztetés nélkül tiltott le a közösségi oldal.

Meglepő látni, hogy a Facebook, amit dollármilliárdokra becsülnek, ennyire amatőr hibákat követ el. Hiszen számtalan lehetősége lett volna, amennyiben hajlandó megkeresni a felhasználókat – az azonban, hogy szó nélkül felfüggeszt fiókokat pusztán azért, mert sandaságot feltételez valakiről, sokakat felháborít. A közösségi oldal – úgy tűnik – sok szempontból még most is gyermekcipőben jár – elég csak az olyan döntésekre gondolni, mint az „új Facebook” bejelentetlen és elhallgatott új tulajdonsága, aminek köszönhetően a felhasználó – ha szeretné, ha nem – egyik pillanatról a másikra nem láthatja ismerőseit, csak ha az elmúlt néhány héten volt köztük valamilyen interakció.

Mindenesetre a bostoni Kate Middleton nem bosszankodik: a hirtelen és kéretlen hírnevet arra használja fel, hogy egy jótékonysági kerékpárostúrát reklámozzon. Azt mondja, ha sikerül összeszednie 10 ezer dollárt, akkor egy Vilmos herceg-hasonmással, menyasszonyi ruhában és tandemkerékpáron fog átbiciklizni Bostonon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 kergezerge 2011. május 6. 11:39

Höhö, és ezeket reklámozza majd' minden weboldal a dedós lájk-gombjukkal :D

Információ
X