nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pedofil szelfi Darth Vaderrel

A nő azzal büszkélkedett a Facebookon, hogy pedofilt lőtt, pedig csak egy apukát, aki szereti a gyerekeit.

nyest.hu | 2015. június 1.
|  

Egy férfi és egy nő élete romokban hever egy rosszul elsült szelfi miatt. A nő a Facebookon megvádolta a férfit azzal, hogy pedofil, de annak hamar sikerült bizonyítania, hogy nem az. A közösségi média lassan mindkettőjük életét tönkreteszi, pedig bizonyíthatóan csak félreértésről volt szó – számol be a fatális esetről a Mashable. A tanulság minden esetre az, hogy érdemes gondolkodni, mielőtt posztolunk!

Az eset azzal kezdődött, hogy egy apuka el akarta készíteni élete első szelfijét egy melbourne-i bevásárlóközpontban az ott kiállított Darth Vader-plakát előtt. A terve az volt, hogy a képet majd elküldi Star Wars-rajongó gyerekeinek. De a történet nem a tervei szerint alakult...

A környéken ugyanis ott volt egy csapat gyerek is, akiknek a férfi annyit mondott, hogy csak egy perc, és kész lesz a képpel, ha esetleg a gyerekek is fotózkodni akarnának Darth Vaderrel. Nem messze ott volt a gyerekek anyukája is, aki látva a jelenetet, lefényképezte, és kiírta a Facebookra az esetet egy sajátos értelmezésben, amelyben a férfit szatírnak nevezte.

Kár volt...
Kár volt...
(Forrás: Mashable)

Az események innentől kedve felgyorsultak, a nő posztját ugyanis egyre többen osztották meg. A férfi így a trollok célpontjává vált. Minderről pedig csak akkor szerzett tudomást, amikor az ismerősei, akik látták a képét a Facebookon, felhívták, és elmondták neki, mi a helyzet. A férfi ezek után azonnal a rendőrséghez fordult, és tisztázta magát és az esetet. Az eset kapcsán pedig azt nyilatkozta, hogy jobb lenne, ha az emberek a hiteles hírcsatornákról tájékozódnának, és nem a teljesen megbízhatatlan internetes pletykákból.

Mivel a nő posztját több mint 20 000-en osztották meg, a férfi jogi lépéseket fontolgat az ügyben. Ha feljelentés végül nem is születik az ügyben, a nő mindenképp megbűnhődik meggondolatlan posztja miatt. Most ugyanis őrá szálltak rá az internetes trollok, hiába kért nyilvánosan bocsánatot a posztja miatt.

Forrás

How a Darth Vader selfie showed the worst side of social media

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X