nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Mesél az erdő”

Mintegy 60 mese érkezett a „Mesél az erdő” elnevezésű pályázatra, amelyet szlovák partner erdészetével közösen hirdetett meg az egri székhelyű Egererdő Zrt. Az Erdészek a gyermekekért című magyar-szlovák, határon átnyúló projekt keretében.

MTI | 2013. január 14.
|  

A pályázat győzteseit internetes szavazással választják ki, a voksokat a projekt Facebook-oldalán várják a szervezők. A nyertesek négynapos mátra-bükki erdei kirándulásokon vehetnek részt – közölte az MTI-vel Vígh Ilona, a cég médiareferense.

A nyolctagú, 2-4. osztályos tanulókból álló csoportok izgalmas, cselekményekkel teli meséket írtak az erdő életéről, melyeket szebbnél szebb rajzokkal és makettekkel illusztráltak. A mesékben többek között erdei hercegnőkkel, manókkal, állatokkal és erdészekkel is találkozhatunk  mondta el.

A projekt Facebook-oldalán január 21-ig lehet szavazni az alkotásokra. Ugyanitt várják a javaslatokat a pályázat két segítőjének, egy tündérnek és egy manónak az elnevezéséhez is. Ugyanakkor nem csak az interneten lehet olvasgatni a meséket és nézegetni a képeket, maketteket. Egerben az Agria Park bevásárlóközpontban január végéig tekinthetőek meg a magyar iskolák pályamunkái.

Az ünnepélyes eredményhirdetést, amelyen a szakmai zsűri által díjazott alkotások is bemutatásra kerülnek, január 24-én 11 órakor tartják az Agria Park vásárterén. Aznap már 10 órától várják a gyerekeket és szüleiket erdészeti játszóházzal és mesesarokkal  mondta a szóvivő.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X