nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Az úgy volt...” – eredményhirdetés

Díjátadó ünnepség keretében hirdette ki pénteken „Az úgy volt...” címmel meghirdetett Janikovszky Éva meseíró pályázat nyerteseit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK).

MTI | 2013. június 4.
|  

A tizedik alkalommal kiírt versenyre március 25. és április 25. között jelentkezhettek a 6-16 évesek határon innen és túlról, tematikai megkötés nélkül. A zsűri mindkét korcsoportban egy első, két második és három harmadik helyezést hirdetett és számos különdíjat osztott ki – tájékoztatták az eredményekről a szervezők az MTI-t.

A 6-10 éves korcsoport első díját a 8 éves Kiss Sarlott Melanie Végre lány! című meséje nyerte, második lett a 10 éves Fekete Szonja és Sessler Dóra A barackpüré című munkája, valamint a 7 éves Rozgonyi Levente A kocsikutya című írása. Harmadik helyen végzett Czenner Gergely Az iskolai bosszancsok című munkájával, Köves Auróra a Bonbon sztorival és Ruff István A titokzatos pásztri hazatalál című meséjével. Mindhárman 10 évesek.

A 11-16 évesek között első helyezett lett Harsányi Tamás Klau története című írásával, a két második helyezett pedig Kis-Lőrincz Katalin Egy döntés, valamint Koós István Találkozásaim, avagy mesék a XXI. századból című meséje lett. A harmadik helyen Ekler-Szabó Botond Alexander A Fekete madár árnyékában – Török gyerek magyar gyerek című műve, Fülöp Anna A kék nárcisz és Iványi Balázs A ravasz felbukkan Tuamotu-n című meséje osztozott.

A pályázatot először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdették meg. A verseny célja, hogy a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységét ösztönözze, írás- és kifejezőkészségét fejlessze, irodalom iránti szeretetét fokozza. A pályázat egyben tisztelgés egy olyan írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta, és akinek művei egyformán népszerűek, olvasottak az idősebb és a fiatalabb korosztály körében is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X