nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2013-ban 70 milliárd a pedagógus-életpályamodell forrásigénye

A tervezett bevezetés első évében, 2013-ban mintegy 70 milliárd, a következő évben 150 milliárd forint a pedagógus életpályamodell forrásigénye - mondta Hoffmann Rózsa, a Fidesz oktatási konferenciáján, november 11-én a fővárosban.

Edupress | 2011. november 12.
|  

A parlament oktatási bizottságának elnöki posztját is betöltő Pokorni kifogásolta az életpályamodell felépítését, és emellett még két ponton változtatná meg a törvényt – írja az origo.hu.

A tervezet értelmében 2013. szeptemberétől egy főiskolát végzett pedagógus a mostani 122 ezer forinttal szemben 163 ezer, egy egyetemet végzett 129.500 forint helyett 184 ezer forintot kereshet havonta. A kereszténydemokrata államtitkár úgy fogalmazott: a pedagógus életpályamodell bevezetésével évtizedes adósságot törlesztenek.

Pokorni Zoltán a pénteki konferencián elmondta, a kezdő tanárok fizetését is meg kell emelni, hogy a legtehetségesebb fiatalokat vonzzák a pedagógus pályára. Emellett közölte, nem ért egyet az iskolák állami átvételével, és az egész napos iskola koncepcióban szereplő változatával sem.

A titkos melléklet még magasabb forrásigényt tartalmazott

Korábbi sajtóinformációk arról számoltak be, hogy a Hoffmann Rózsa által először eltitkolt, majd létezéséről dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár valló, a köznevelési törvényhez tartozó titkos melléklet annak legnagyobb pluszköltségeként a pedagógus-életpályamodellt tartja. Ez 2015-ig 381,5 milliárd forintot jelent. A bevezetés évében ez 61, 2014-ben 91, 2015-ben 229,5 milliárd költségvetési pluszforrást igényel az államtitkárság számításai szerint.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 bibi 2011. november 12. 19:07

A béremelést 2013. szeptemberére ígéri Hoffmann Rózsa, a választást 1014 áprilisára ígéri a választási törvény. Semmi bajom Hoffmann Rózsával, csak sajnálattal látom, hogy a magyar társadalomnak MEGINT nem sikerül kiszállni bizonyos mókuskerékből. Tehát nem a FIDESZ-nek nem sikerül valami, azok szegények erőlködnek, vagy ha nem erőlködnek az is mindegy, hanem a társadalomnak nem sikerül megállni a lejtőn.

Ez szomorú.

Információ
X