nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
10 nyelven beszélő 10 éves kislány?

Egy diákok számára rendezett nyelvi verseny angliai selejtezőjében a 10 éves Sonya Yang 10 nyelv ismeretével nyűgözte le a zsűrit.

nyest.hu | 2011. október 19.
|  

Sok embernek a második nyelv elsajátítása sem könnyű. A 10 éves tajvani származású Sonya Yang azonban nemrég egy nyelvészeti verseny keretében mutatta meg, hogy 10 nyelven tud beszélgetni.

Yang már négy nyelven tudott, mikor szüleivel Nagy-Britanniába érkezett, hogy az általános iskolát elkezdje. Az anyanyelvén kívül – ami a kínai nyelv tajvani dialektusa, a hokkien – japánul, mandarin kínaiul ás angolul is nagyon fiatalon tanult meg.

A Language Perfect keretében zajló verseny során nyelveket kell megtanulniuk a diákoknak adott időn – pár héten – belül, minél magasabb szinten. Így ismerkedett meg gyorstalpaló módszerrel a portugál, a kazah és az ugandai luganda nyelvvel is. Ezeken kívül még spanyolul, németül és franciául is beszél különböző szinteken.

A sok különböző érdekes nyelv ellenére arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc nyelve, Sonya azt a választ adta, hogy az angol, mert azt mindenki megérti. Sonya azt is hozzátette, hogy minél több nyelvet ismer, annál könnyebb a következő elsajátítása.

Forrás

Manchester Evening News: Word to the wise: The brilliant ten-year-old girl who can speak ten languages

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X