nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Steve Jobsot tiszteletbeli udmurttá választották

Úgy tűnik, tiszteletbeli udmurttá az válhat legkönnyebben, aki még sosem hallott az udmurtokról. Vagy legalábbis nem árulta el, hogy tud róluk.

Fejes László | 2011. október 18.
|  

Emir Kusturica után Steve Jobsot is tiszteletbeli udmurttá választották. A hír kínosságát némiképpen enyhíti, hogy az ötlet még a halála előtt született, sőt, azt tervezték, hogy az Apple alapítóját meg is hívják Izsevszkbe. Az ötlet egyébként Envil Kaszimovtól, az Izvesztyija Udmurtszkoj Reszpubliki főszerkesztője, az Udmurt Köztársaság parlamentjének képviselőjétől származik.

Mint Kaszimov elmondta, nem állami kitüntetésről van szó, és olyanok kapják, akik sokat tettek az emberiségért. A kitüntetés egyébként nem jár semmivel, mindössze egy bőrmedált adnak át a kitüntetettnek, már ha van kinek – ez esetben Jobs valamelyik családtagjának.

Az eddigi kitüntetettek közé még csak véletlenül sem került olyan, aki az udmurtokért, vagy legalább Udmurtiáért tett volna valami említésre méltót. Az eddigi kitüntetettek közül Jobson és Kusturicán kívül Gagarin neve lehet a magyar olvasó számára ismerős.

Forrás

Стив Джобс номинирован на звание «Почетный удмурт»

Стив Джобс стал почетным удмуртом

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X