nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvrokonság - barátság?
Minden finnek észtül kellene tanulnia!

A hamarosan leköszönő finn elnök, Tarja Halonen azt ajánlotta a finneknek, hogy tanuljanak meg legalább egy kicsit észtül.

Fejes László | 2012. február 2.
|  

Tarja Halonen tizenkét éven át tartó elnöksége alatt tizennyolc alkalommal kereste fel Észtországot. „Nem tudom megígérni, hogy nem fogok Észtországba járogatni, amikor már nem leszek finn elnök” – mondta tréfásan utolsó hivatalos látogatásán. Mint kifejtette, egyszerű állampolgárként is gyakran fog a déli szomszédokhoz utazni, mivel Észtországban nagyon sok barátja van.

Toomas-Hendrik Ilves észt elnöknél tett látogatásán Halonen azt miondta, hogy minden finnek azt javasolná, hogy tanuljon meg legalább egy kissé észtül, mert ily módon jobban megértik nemcsak az észteket, hanem saját magukat is. Az észt elnök kifejezte szomorúságát, amiért Halonen mandátuma lejár. Már tizenhat éve kollégák: korábban Ilves és Halonen egyaránt külügyminiszterként dolgozott.

Forrás

Halonen: iga soomlane peaks eesti keelt õppima!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Nước mắm ngon quá! 2012. február 3. 00:04

Pakkoviro, pakkoviro!

Amúgy szimplán irigylem az észteket, nem a sikereikért, hanem a hozzáállásuk miatt, de nekünk csak politikai "paraziták" jutottak, egymás marása, a haveri brancs kiszolgálása, a hatalom koncentrálása a magyar politikusoknak sokkal fontosabb, mint az amire a mandátumukat kapták, szerintem nem is tudják mire kaptak felhatalmazást, egy riporter megkérdezhetné őket egyszer. Nem folytatom, mert a végén én is észtül tanulok és odavándorlok.

Információ
X