nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A magyar államot érdekli a finnugor etnopark?

Úgy tűnik, érdeklődést váltott ki az etnopark, bár nem világos, mivel és miért.

Fejes László | 2011. február 25.
|  

Moszkvában a Komi Köztársaság állandó képviseletén találkozott a Komi Köztársaság elnökének helyettese, Vlagyimir Tukmakov és Íjgyártó István moszkvai magyar nagykövet. A megbeszélések központi témája a Komi Köztársaság területén épülő finnugor etnopark volt.

Íjgyártó István kifejezte meggyőződését, hogy az etnokulturális park igen fontos projekt, melynek kulturális jelentősége nagy. Miután alaposan megismerkedett a projekttel, biztosította tárgyalópartnereit, hogy részletesen tájékoztatja a Nemzeti Erőforrás-minisztériumot, mely a kulturális kapcsolatokért és a nemzetközi együttműködésért felel.

A megbeszélésen a Komi Köztársaságot képviselte részt vett Valerij Korobov művelődési, illetve Galina Gabuseva nemzetiségipolitikai miniszter is. Magyar részről jelen volt Bucsi-Török Krisztina politikai attasé, továbbá Nagy István, a moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ igazgatója.

A komi fél hangsúlyozta, hogy Komiföld és Magyarország kapcsolatai nem korlátozódnak a Finnugor Etnopark munkálataiban való részvételre, és kifejezték reményüket, hogy a gazdasági és kulturális kapcsolatok folytatódnak, illetve intenzívebbé válnak a kölcsönös befektetések is.

Arról, hogy konkrétan mivel fog Magyarország az etnoparkhoz hozzájárulni, illetve mit nyújt az etnopark Magyarországnak, forrásunk nem szól.

Forrás

Венгрия заинтересовалась Финно-угорским этнопарком в Коми

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X