nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
az észt kiállítás utolsó napja
Búcsú a szigetektől

Bezár a „Saaremaa, Muhumaa és Hiiumaa – Az észt szigetvilág néprajzi képe száz évvel ezelőtt – Bán Aladár gyűjteménye” című kiállítás.

Rénhírek | 2013. május 13.
|  

A Néprajzi Múzeumban bezár a Bán Aladár gyűjteményét bemutató kiállítás. Ennek kapcsán különböző programokat tartanak. Gyerekeknek szóló rendhagyó tárlatvezetést tartanak a gyerekeknek, biblioterápiás műhelyt és utolsó, szubjektív tárlatvezetést a felnőtteknek. A kézműves műhelyben észt motívumos, pecsételt textilt, fényvisszaverő bicikli- és táskafityegőt készíthetnek a látogatók, a kicsik és nagyok is kipróbálhatják a hagyományos észt szalagfonást.

Program

15.00-15.30 Beszélő lenkévék és ördögűző kesztyűk

Rendhagyó tárlatvezetés gyerekeknek

Valóban ördögűzők-e a míves kötött kesztyűk, mire jó egy olyan kanál, aminek egy nyele, de két kanálfeje van, miért olyan nagyok a kötött harisnyák vádlijai? Az észt szigetvilág néprajzi képe száz évvel ezelőtt – Bán Aladár gyűjteménye című kiállítás játékos felfedezésére hívjuk családos látogatóinkat.

Tárlatot vezet: Bodnár Kata

15.30-16.30 Az északi fény – biblioterápiás műhely meseszerető felnőtteknek

Egy (vagy több) észt népmese segítségével útnak indulunk, hogy megtudjuk, hol villog az északi fény, hogyan főz sört a veréb, és miképp lehet jó időt csinálni. A mesékben fellelhető tudás, tapasztalat által azt is megbeszélhetjük, hogy miért nem élünk boldogan, amíg meg nem halunk.

A foglalkozást vezeti: Nagy Réka

16.30- 18.00 Észt tárgyak a kurátor szemével – szubjektív tárlatvezetés

Utolsó kesztyűk, utolsó órák, utolsó séta a kiállításban a kurátor Kerezsi Ágnes és Szentirmai Zsófi látványtervező vezetésével. Hogyan is alakul ki egy kiállítási koncepció, és a tárgyakhoz igazított látványterv? Milyen nehézségek elé állítja a kiállítás rendezése a kutatót, mi okoz örömöt és hatalmas élményt a munka során? Kulisszatitkok a kiállításról.

15.00-18.00 Kézművesműhelyek

A látogatók készíthetnek észt motívumos pecsételt textilt, fényvisszaverő bicikli- és táskafityegőt. Kicsik és nagyok is kipróbálhatják az észt hagyományos szalagfonást.

Jegyárak
Egyéni belépő: 1400 Ft
Kedvezményes belépő: 700 Ft
A programon a más esetben díjmentességet élvezők 50 %-os kedvezményes belépővel vehetnek részt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X