nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kötőtűk és bábok
Káposzta, Európa, internet

Bábfilmekkel és kötésmintákkal várja az érdeklődőket az Észt Intézet.

Rénhírek | 2011. december 6.
|  

Eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik Riho Unt Káposztafej-trilógiáját: második és harmadik darabjának forgatókönyvét a nálunk is népszerű Andrus Kivirähk írta. Mindhárom film a híres Nukufilm stúdióban készült.

Káposztafej (Kapsapea) 1993, 29’

Oskar Luts észt író népszerű színdarabjai, a “Káposztafej” és “Kalev hazatérése” alapján készült paródia, melyben nemcsak az ismert szereplők, hanem amerikaiak, kínaiak és oroszok is fenik a fogukat egy óriásra nőtt káposztafejre. Az akciófilmeket idéző üldözéses jelenetek és egyéb kalandok mellett természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat.

Vissza Európába (Tagasi Euroopasse) 1997, 38’

A klasszikus kalandfilmeket parodizáló bábanimációban Saamuel, az észt gazda épphogy csak megszabadult a Szovjetuniótól, és egyáltalán nem siet csatlakozni az Európai Unióhoz. Inkább arra kényszerítené Európát, hogy számoljon vele (és a kertjében talált olajkészletekkel). Ám ahol olaj van, ott a bűnözők is megjelennek…

Saamuel internetje (Saamueli internet) 2000, 28’

A trilógia harmadik részében Saamuelt, a csökönyös észt gazdát és hűséges társát, a Malacot véletlenül beszippantja az internet. Saamuel az új környezetben is remekül feltalálja magát: üzleti vállalkozásával alaposan felforgatja az internetet, borsot törve a nagy Bill Gates orra alá…

Időpont: 2011. december 12., hétfő, 19 óra

Helyszín: Észt Intézet (Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 22.)

A férőhelyek korlátozott száma miatt a részvételi szándékot előre kell jelezni a moni.segesdi@estinst.ee címen!

A kötni vágyókat is várják az intézetbe, lehetőség nyílik észt népi mintákkal ellátott kesztyűt, zoknit, mobiltartót készíteni. A részletekről a kötőklub Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X