nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felhívás
Személyes emlékből kiállítási tárgy

Lehet, hogy a jövő múzeumi kiállítási tárgyai éppen olvasóink otthonában vannak. Lehet, hogy egy utazás során vásárolt apró emlék érdekli a muzeológust.

Fejes László | 2012. szeptember 19.
|  

A Néprajzi Múzeum 2012. december 7-étől 2013. április végéig kiállítást rendez Bán Aladár, a Kalevipoeg első fordítójának néprajzi gyűjteményéből. A kiállítás részeként mai tárgyakon és fényképeken keresztül szeretnék bemutatni az észt népművészet továbbélését.

A Magyarországi Észt Intézet és a Néprajzi Múzeum ezúton kéri az észt kultúra barátait, hogy járuljanak hozzá a kiállításhoz olyan kedves tárgyaikkal, amelyeken megjelennek a hagyományos észt motívumok – esetleg új funkcióban, új anyagon, új megfogalmazásban. Minden tárgyhoz szeretnének egy rövid történetet arról, hogyan került a gazdájához, és miért kedves a számára. Ezekkel a hozott anyagokkal és a hozzájuk kapcsolódó történetekkel színesítenék, árnyalnák azt a néprajzi képet, amit a 19-20. század fordulóján gyűjtött tárgyak tükröznek.

A tárgyakat 2012 októberétől 2013. április végéig szeretnénk a kiállítás számára kölcsönkérni. Kérik, hogy akik szívesen kölcsönöznék tárgyaikat a múzeum számára, azok október 1. és november 15. között Kerezsi Ágnest keressék.

Néprajzi Múzeum

Budapest, Kossuth tér 12.

kerezsi @ neprajz.hu

+3614732400/491

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X