nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vigyázz a nyelvedre!

A politikusok minden kijelentését árgus szemekkel – fülekkel? – figyeli a közvélemény. Hát ha még akkora bakot lőnek, mint egy fiatal brit aktivista.

nyest.hu | 2010. február 9.
|  

Elég egy kis tájékozatlanság – vagy inkább műveletlenség? – és a politikus elásta magát. Így járt az a fiatal brit „tory”, vagyis konzervatív párti aktivista, David Bolt is, aki igen sértő kijelentést tett a kampányszövegében – számol be a Mirror. A túlfűtött fiatalember ugyanis a Sonderkommando kifejezéssel próbálta illusztrálni a mondandóját – ez a szó azonban már foglalt: a náci Németország koncentrációs táborainak katonái tartoztak ebbe a bizonyos kommandóba.

A fiatal aktivista talán súlyos szót akart használni, mindenesetre nagyon melléfogott: a kampány kapcsán fogalmazott úgy, hogy a Sonderkommando módjára „rohanják” majd le a területeket. Nos, erre valószínűleg nem fog sor kerülni Nagy-Britanniában, de várhatóan Bolt politikai karrierjére sem. A konzervatív pártiak tiltakozására máris felfüggesztették a heves aktivistát – hiába kért már utólag bocsánatot a sértő kijelentésért.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X