nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Feljelentés a négynyelvű tábla eltávolítása ügyében

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerdán sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy ismeretlenek eltávolították a párt Kolozsvár határában aznap felszerelt választási hirdetését, egy román-magyar-cigány-német nyelvű táblát.

MTI | 2012. május 31.
|  

Gergely Balázs, az EMNP alelnöke, aki a párt kolozsvári polgármesterjelöltje a június 10-i romániai helyhatósági választásokon, 
délután rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek választási hirdetésük eltávolítása miatt.

Szőcs Sándor Attila ügyvéd kijelentette: lopás, rongálás és hatósági visszaélés miatt tesznek feljelentést. Az ügyvéd elmondta, az EMNP valamennyi törvényes előírást tiszteletben tartotta: privát felületet vett igénybe, szerződést kötött a hirdetőtáblát fenntartó céggel, fizetett a hirdetésért, és senkit sem sértő feliratot tett ki.

A Kolozsvár nyugati bejáratától mintegy 500 méterre, Szászfenes területén felállíttatott óriáspannón Kolozsvár neve szerepelt románul, magyarul és németül, mellette a város történelmi címere, és az Isten hozta felirat, szintén négy nyelven, a pannó alsó felében pedig az EMNP jelvénye volt látható.

A párt vezetői a sajtótájékoztató ideje alatt értesültek arról, hogy a négynyelvű feliratot a várossal szomszédos Szászfenes község polgármesteri hivatalának utasítására távolították el, a szászfenesi rendőrök pedig jegyzőkönyvet állítottak ki a történtekről. Szőcs Sándor Attila súlyosbító körülménynek tekintette ezt a vonatkozást. „Nem tudom minősíteni azt az államot, amelyben a rendőrség a tett helyszínén pártolja a bűnelkövetőt“ – jelentette ki.

Gergely Balázs a helyszín közelében tartott tájékoztatón elmondta: azt a többnyelvű táblát szerették volna ekképpen pótolni, amelynek kihelyezéséről 2002-ben döntött a városi tanács, s amely azóta sem került ki a város bejárataihoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X