nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Feljelentés a négynyelvű tábla eltávolítása ügyében

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerdán sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy ismeretlenek eltávolították a párt Kolozsvár határában aznap felszerelt választási hirdetését, egy román-magyar-cigány-német nyelvű táblát.

MTI | 2012. május 31.
|  

Gergely Balázs, az EMNP alelnöke, aki a párt kolozsvári polgármesterjelöltje a június 10-i romániai helyhatósági választásokon, 
délután rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek választási hirdetésük eltávolítása miatt.

Szőcs Sándor Attila ügyvéd kijelentette: lopás, rongálás és hatósági visszaélés miatt tesznek feljelentést. Az ügyvéd elmondta, az EMNP valamennyi törvényes előírást tiszteletben tartotta: privát felületet vett igénybe, szerződést kötött a hirdetőtáblát fenntartó céggel, fizetett a hirdetésért, és senkit sem sértő feliratot tett ki.

A Kolozsvár nyugati bejáratától mintegy 500 méterre, Szászfenes területén felállíttatott óriáspannón Kolozsvár neve szerepelt románul, magyarul és németül, mellette a város történelmi címere, és az Isten hozta felirat, szintén négy nyelven, a pannó alsó felében pedig az EMNP jelvénye volt látható.

A párt vezetői a sajtótájékoztató ideje alatt értesültek arról, hogy a négynyelvű feliratot a várossal szomszédos Szászfenes község polgármesteri hivatalának utasítására távolították el, a szászfenesi rendőrök pedig jegyzőkönyvet állítottak ki a történtekről. Szőcs Sándor Attila súlyosbító körülménynek tekintette ezt a vonatkozást. „Nem tudom minősíteni azt az államot, amelyben a rendőrség a tett helyszínén pártolja a bűnelkövetőt“ – jelentette ki.

Gergely Balázs a helyszín közelében tartott tájékoztatón elmondta: azt a többnyelvű táblát szerették volna ekképpen pótolni, amelynek kihelyezéséről 2002-ben döntött a városi tanács, s amely azóta sem került ki a város bejárataihoz.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X