nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Francia lesz a hivatalos nyelv Londonban az olimpia alatt

A Telegraph által ismertetett titkos iratok szerint, a 2012-es londoni olimpia egyik feltétele, hogy francia legyen a játékok fő nyelve.

nyest.hu | 2010. december 10.
|  

Nagy-Britanniában a középkor óta először lehet hivatalos nyelv a francia, ha csak rövid időre is. A Daily Telegraph tegnapi cikke szerint az újság olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek szerint a Nemzetközi Olimpia Bizottság olyan feltételt szabott a 2012-es londoni rendezésű olimpiával kapcsolatban, hogy a játékok fő nyelvének a franciának kell lennie.

A dokumentumok szerint a Nemzetközi Olimpia Bizottság sok más elvárást is kötött a londoni olimpia rendezési jogához, a hivatalos nyelv csak egy az eddig titokban tartott sok közül. A legtöbb részlet az olimpia levzetésének ceremoniális és a gazdasági részéhez kötődik.

Az egyik legnagyobb visszhangja azonban a francia nyelv kötelező preferálásának van. A NOB elvárása szerint a díjkiosztókon is elsőbbséget kell élveznie a francia nyelvnek az angol fővárosban. Nem minden londoni lelkesedik az ötletért.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 elhe taifin 2010. december 10. 10:20

De miért a francia?

Információ
X