nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vérszemet kapott

Még részesedést is követel a templomi bevételből az a katasztrofálisan tehetségtelen önjelölt restaurátor, aki a legjobb szándékkal, de tönkretett egy Jézus Krisztust ábrázoló festményt Spanyolországban.

MTI | 2012. szeptember 23.
|  

Elias Garcia Martinez Ecce Homo című műve az észak-spanyolországi Borja város egy templomának ékessége volt még nedvességtől megviselten is. A gyülekezet egy idős tagja, a 80 éves Celia Gimenez nem nézte tétlenül a festmény károsodását, és önhatalmúlag restaurálta: úgy átpacsmagolta a művet, hogy az szinte felismerhetetlenné vált, illetve rendkívül primitívvé.

Vérszemet kapott
Forrás: atbreak.com

Az alkotás ennek köszönheti viszont világkarrierjét, mivel a röhejessé lett mű látványával a spanyol sajtó a világháló révén megajándékozta és megkacagtatta az emberiség jó részét. Az Ecce Homo - Íme, az ember - cím hamarosan Íme, a majom címre változott - nem alaptalanul, mivel a kéretlen restaurátor munkája alapján "nem ismer se Istent, se embert" színvonalon és szenvedéllyel alkot.

A közröhejnek köszönhetően azután felszökött a templom látogatottsága – sokan akarták eredetiben is élvezni a művet. A nagyon naiv restauráló erre vérszemet kapott, és részesedést követel a templom bevételéből azzal érvelve, hogy a forgalom neki köszönhetően ugrott meg. Közölte, hogy ügyvédeket fogadott.


Az Ars Technika című spanyol lap úgy tudja, hogy négy nap alatt több mint félmillió forintnak megfelelő bevételre tett szert a templom a látogatók révén, és tulajdonosai szintén ügyvédeket fogadtak a bevétel védelmében. „Még jó, hogy Gimenez nem követel pénzt szerzői jogdíj címén a netezők millióitól is” – idézte a spanyol lapot a Yahoo amerikai hírportál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Sultanus Constantinus 2012. szeptember 24. 09:05

A hír amúgy tele van hibával.

"Elias Garcia Martinez" helyett Elías García Martínez.

"Celia Gimenez" helyett Cecilia Giménez.

"Ars Technika" helyett Ars Technica, ami nem spanyol lap, hanem amerikai.

en.wikipedia.org/wiki/Ars_Technica

Más baj nincs is, csak az összes név hibás... ez aztán az igényes hírszolgáltatás.

1 Dvojcse 2012. szeptember 23. 21:23
Információ
X