nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A latin nők a legkezdeményezőbbek az interneten

A spanyol nők flörtölnek a legbátrabban az interneten - derült ki egy társkereső oldal által készített felmérésből.

MTI/Reuters | 2010. november 6.
|  

A Badoo nevű társkereső honlap a világ számos országában elérhető, mintegy 80 millió regisztrált felhasználója van. A felmérésből kiderült, a spanyol nők hajlanak leginkább arra, hogy kapcsolatba lépjenek a férfiakkal, a dél-európai ország hölgyei havonta átlagosan 1,33 kapcsolatot kezdeményeznek. Ez közel kétszerese a brit aránynak – havi 0,78 kapcsolatfelvétel – és jócskán meghaladja a francia, illetve az amerikai átlagot (0,69 és 0,63).

„Újabb világbajnoki cím Spanyolországnak. Előbb a foci, most meg ez" – fogalmazott a Badoo marketingigazgatója.

A spanyol nők mögött a lengyelek kerültek a második, a dominikaiak a harmadik, az olaszok a negyedik, míg az argentinok az ötödik helyre. A „latin" – vagyis a spanyol, olasz vagy portugál ajkú – országok nyolc helyet foglalnak el az első tízből. A brit társkereső hölgyek a 14. helyen szerepelnek, az amerikaiak az utolsó előttiek, csak Ecuadort előzik meg.

„Az 1970-es évek közepéig a spanyol nők helyzete rosszabb volt bármely más európai országban élő társaikénál, kivéve Törökországot. Például nem nyithattak bankszámlát férjük engedélye nélkül" – mondta a modern Spanyolországról szóló egyik könyv szerzője, hozzátéve, hogy azóta óriásit változott a helyzet. "A nagyvállalatok igazgatói között több a nő mint Európa északi országaiban" – jegyezte meg John Hooper, a The New Spaniards (Az új spanyolok) című kötet írója.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X