nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
„Vandálkassza” az iskolában

Minden diáknak évi ötezer forintot kell befizetni kaucióként az idei tanév kezdetén az újszászi középiskolának abba a „vandálkasszának” elnevezett pénzalapjába, amelyből az évközben általuk elkövetett rongálások, károkozások helyreállítási költségeit fogják fedezni – mondta el a helyi oktatási intézmény vezetője pénteken az MTI-nek.

MTI | 2011. szeptember 11.
|  

Az iskola vezetése megelégelte, hogy évente félmillió forintra rúgó kárt okoznak a magukról megfeledkezett és tettüket jó heccnek tartó tanulók az intézményben, amelyet ráadásul a közelmúltban több mint 400 millió forintos támogatásból szinte teljesen felújítottak - indokolta a döntést Rózsa György igazgató.

Mint hozzátette, az elmúlt tanévben letört csaptelepek, betört lámpák, beszakadt ajtók, letépett feliratok tanúskodtak a vandalizmus nyomairól, amelynek most mindenképpen véget akarnak vetni.
Az igazgató tájékoztatása szerint azok a gyerekek, akik a tanévben nem követnek el semmilyen rongálást, visszakapják a teljes összeget. A nevesíthető károkozók pénzéből levonják a javítással járó kiadásokat, ha viszont a diákok közül senki sem vállalja magára a vandál cselekedetet, mindenki beszáll a helyreállításba.

Rózsa György megjegyezte: náluk már gyakorlat, hogy amikor széket, asztalt vagy ajtót akarnak vásárolni, mindig kérnek egy mintadarabot; ezt a diákoknak adják, hogy próbálják meg szétverni, és amelyik egyben marad, abból rendelnek.

A iskolavezetés által kért kauciót a középiskola félezer tanulójának kilencven százaléka már befizette, tíz százalékuk kért halasztást vagy részletfizetést.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X