nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Változások az MTI-ben

Az MTI továbbra is önálló médiaszolgáltató intézmény, a törvényben rögzítettek szerint – ezt tartalmazza Belénessy Csabának, az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának szerdai közleménye.

MTI | 2012. június 7.
|  

Mint írja, a sajtóban megjelent valótlan hírekkel ellentétben az MTI teljes egészében megőrizte a közszolgálati hírterületen a szolgáltatás tartalmának megválasztása, annak összeállítása, szerkesztése, ellenőrzése és jóváhagyása kapcsán fennálló összes jogosítványát és felelősségét. A tartalom feletti őrködés és döntés joga egyaránt kiterjed a hírügynökségi tevékenységre, az MR híradásaira és a Krónikákra, az MTV és a Duna TV Híradókra, illetve a hirado.hu portálra.

Ezt a tevékenységet 2012. június 1-jétől az MTI 49 munkatársa gyakorolja. A két intézmény közti egyezség értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által korábban és most átvett munkavállalók a hírügynökségi, a televíziós, a rádiós és az online hírszolgáltatásban tartalom-előállítói tevékenységet látnak el, erőforrást és ezen keresztül gyártóbázist szolgáltatva az MTI törvényben rögzített feladatainak ellátásához – olvasható az MTI vezérigazgatójának közleményében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X