nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vakon bízott a GPS-ben

„Láttam, hogy útközben különféle nyelvű táblák váltakoznak… Aachen, Köln, Frankfurt, de nem foglalkoztam velük, csak hajtottam tovább... Amikor elhagytam a Zágráb táblát, rájöttem, hogy vissza kell fordulnom” – meséli a belga nő, aki Brüsszelbe készült.

MTI | 2013. január 15.
|  

Brüsszelbe indult otthonából egy belga nő, de csak Zágrábban vette észre, hogy a GPS rossz irányba vezette – jelentette a horvát sajtó hétfőn belga hírportálokra hivatkozva. Sabine Moreau január ötödikén hajnalban Solre-Sur-Sambre településről az onnan mintegy 75 kilométerre lévő brüsszeli pályaudvarra indult egy barátjáért. Hajnalban felkelt, fogta a lánya autóját, bekapcsolta a GPS-t és beütötte a címet – mesélte a hölgy újságíróknak a Večernji List ismertetése szerint. A navigációs rendszer azonban hibázott és tervezett úti célja helyett Brüsszel északi negyedébe vezette, onnan pedig egyre távolabb és távolabb.

„Láttam, hogy útközben különféle nyelvű táblák váltakoznak… Aachen, Köln, Frankfurt, de nem foglalkoztam velük, csak hajtottam tovább” – idézte a 67 éves asszony szavait a Novi List horvát napilap. Sabine Németországban kisebb közlekedési balesetet okozott, amiért 300 euró büntetést kell majd fizetnie, de ez sem zavarta meg. Megállapította, hogy pihennie kell, aludt egy keveset, majd folytatta az autózást.

Közben fia aggodalmában riadóztatta a belga rendőrséget, mert anyja nem jelentkezett a telefonhívásokra. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodva átkutatták az asszony lakását, de hiába.

„Amikor elhagytam a Zágráb táblát, rájöttem, hogy vissza kell fordulnom” – idézi a Jutarnji List is Moreau asszonyt. A belga nő szombaton reggel indult el otthonról és közel 3000 kilométernyi autózás után hétfőn este érkezett haza – közölték a horvát lapok, térképekkel illusztrálva a történetet.

Címkék: Tech, GPS, Térkép, Utazás
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Sultanus Constantinus 2013. január 15. 20:09

Micsoda véletlen, épp most írta meg nekem ezt a sztorit egy spanyol ismerősöm, és ugyanezeket feltételezte: vagy tréfa a hír, vagy hazudott a nő és csak be akart kerülni a hírekbe, vagy pedig szenilis.

3 siposdr 2013. január 15. 20:03

Már április 1. lenne?

Egyetértek Xebulon megjegyzésével, sőt azt ki is egészítem:

A német nyelvterületen az út menti feliratok német nyelvűek, aminek azért fel kell(ett volna) tűnnie - már ha igaz a hír. Vagy netán azt gondolta, hogy flamand szöveget lát? Nem beszélve a szlovén nyelvűekről, amik aztán tényleg már egy kicsit sem hasonlítanak a flamandhoz.

2 lhi 2013. január 15. 12:38

@Xebulon: Idősebb nő - az sem kizárt, hogy kissé módosult tudatállapotba került és alapos neurológia kivizsgálásra szorul. Megesik, hogy megzavarodott idősek elkóborolnak, de ha nem bízzák magukat a gps-re, valószínűleg hamarabb rájönnek, nem tudják, hol vannak.

1 Xebulon 2013. január 15. 11:00

Hamis a sztori - a horvát - szlovén határnál, az útlevél vizsgálatnál, fel kellett volna tűnnie, hogy rossz helyen jár.

A hölgy egyszerűen be akart kerülni a hírekbe.

Legközelebb, majd keresek egy magyar falut, ami szerepel máshol a térképen, azt én is megkapom az 5 percemet.

Információ
X