nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Senki sem maradhat ki (vagy le)

Talán először fordul elő, hogy olvasónk nem nyelvészeti kérdéssel fordul hozzánk – legalábbis levélben. Azt nem ígérjük, hogy eljeevesesítjük a nyestet, de megpróbálunk ilyenekre is válaszolni.

nyest.hu | 2011. szeptember 10.
|  

Laci váratlan kérdéssel fordult hozzánk:

Örömmel láttam, hogy futókütyüs kérdésekben is járatosak vagytok. Egy problémával szeretnék hozzátok fordulni, hátha tudtok segíteni. Néhány haverom a nikerunningon vesz részt egy challenge-ben, és én is szeretnék velük versenyezni. Sokáig nem volt semmilyen kütyüm, de nemrég kaptam egy Garmin órát. Ezzel nem tudnék valahogy a Nike versenyeiben részt venni? Vagy jobb lenne, ha Endomondót használnék, azzal megoldható lenne?

Nos, azt nem állítanánk, hogy bármilyen futókütyüs kérdéssel kapcsolatban olyan könnyedséggel adunk választ, mint amikor csak A magyar nyelv történeti-etimológiai szótárát kell felcsapnunk, de ebben az esetben segíthetünk.

A Garmin órákat használva elég könnyen részt vehetünk a Nike játékaiban. Ehhez nem kell mást tennünk, mint regisztrálni mind a Garmin, mind a Nike honlapján. Ezek után az óránkról feltölthetjük az adatokat a Garmin honlapjára. Itt minden edzésnek megvan a maga kódszáma, amit akkor láthatunk, ha az edzés (activity) adatait megnézzük:

A kipixelezett helyen látható az edzés kódszáma.
A kipixelezett helyen látható az edzés kódszáma.

Ha megvan a kódszám, el kell mennünk a Garmin Forerunner TCX to Nike+ Convertre & Uploader oldalra. Ez nem valamelyik cég oldala, hanem Angus Smithson szoftverfejlesztő magánfeljlesztése. Az oldalon három adatot kell megadnunk: az edzés garminos kódszámát, azt az e-mailcímet, mellyel a Nike+ Runningon regisztráltunk, illetve az ugyanott használt jelszót.

Senki sem maradhat ki (vagy le)

Ezek után elindul a feltöltés.

Senki sem maradhat ki (vagy le)

Előfordulhat, hogy időnként hibaüzenetet kapunk (ennek oka valószínűleg a Nike oldalának gyengélkedése), de ha szerencsénk van, néhány próbálkozás után mindenképpen megtörténik a feltöltés. Időnként udvarias felkérést kapunk arra, hogy adakozzunk. Fontoljuk meg, hogy mennyit is fizetnénk a szolgáltatásért, ha nem lenne ingyenes, és legyünk jó fejek.

Senki sem maradhat ki (vagy le)

Na és az Endomondo?

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy futóórát kapjon ajándékba. Ha azonban Endomondóval fut, akkor némi előkészítés után hasonló úton járhat el. Mint azt már az Endomondóval kapcsolatban leírtuk, a telefonról feltöltött gps-adatokat le tudjuk tölteni.

Senki sem maradhat ki (vagy le)

Az így letöltött tcx- vagy gcx-fájlt feltölthetjük a Garmin oldalára, innen pedig mindent úgy kell tenni, ahogy fentebb leírtuk.

Senki sem maradhat ki (vagy le)

Természetesen a módszer nem csupán Endomondóval működik, hanem bármilyen kütyüvel, melyről le tudjuk tölteni a gps-adatokat tartalmazó tcx-, gpx- vagy fit-fájlt.

Jó futást, izgalmas versenyzést kívánunk!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X