nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Díjtalan is nyert díjat
Vajdasági magyar könyvek szépségversenye

A zentai zEtna kiadónak ítélték oda a Szép Magyar Könyv díjat: a Vajdaságban tavaly megjelent kiadványok közül Verebes Ernő Előbb még örök című kötetével nyerte el az elismerést a könyves műhely.

MTI | 2011. január 6.
|  

A Magyar Szó című vajdasági napilap internetes oldalán olvasható beszámoló szerint a vajdasági Szép Magyar Könyv 2010-es díjainak átadását január 14-én tartják Zentán a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepsége keretében.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség pályázatára 10 vajdasági kiadó összesen 36 tavaly megjelent művel nevezett. A beérkezett könyveket Árokszállási Károly tipográfus, Szilágyi Gábor reklámgrafikus és Kanyó Ervin festőművész zsűrizte.

A zsűri a 2010. év legszebb gyermekkönyvének járó díjat a muzslyai Sziveri János Irodalmi Színpad Kiadónak ítélte oda a Ha a tenger önmagát megissza című könyvért.

A legszebb albumért járó díjat a szabadkai Városi Könyvtárnak fogja átadni a zsűri a Csak nézni kell ezeket a rajzokat című, Csáth Géza földesi naplórajzainak és rajzfüzetének atlaszáért.

A legszebb értekező prózai könyv díjat a szabadkai Életjel Kiadó kapja majd Ninkov K. Olga Farkasok és angyalok című könyvéért.

A zsűri dicsérő oklevelet adományoz az újvidéki Forum és a szabadkai Szabadegyetem Kiadónak Danyi Magdolna Értelmezések című könyvéért, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetnek Vékás János Utak című könyvéért, az újvidéki Forum Kiadónak A táltos bűvös könyve című kötetéért. Ugyancsak dicsérő oklevelet érdemelt ki az újvidéki Forum Kiadó Fehér Kálmán Száz panasz és más versek című könyvéért, valamint a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Sinkovits Péter A mutatvány díjtalan című kötetéért.

A január 14-iki ünnepi díjosztón adják majd át a művelődési szövetség életműdíjait, arany plakettjét és plakettjeit a kitüntetetteknek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X