nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Václav Havel Airport?

Václav Havel, a decemberben elhunyt volt csehszlovák és cseh köztársasági elnök nevét viseli a jövőben a prágai Ruzyně repülőtér.

MTI | 2012. március 22.
|  

Az egyik legnagyobb közép-európai légikikötő nevének megváltoztatását szerdán hagyta jóvá a cseh kormány – közölte a CTK hírügynökség megbízható forrásokra hivatkozva.

Václav Havel Airport?
Forrás: Wikimedia Commons / Hynek Moravec / GNU-FDL 1.2
Pavel Dobeš közlekedési miniszter kedden azt mondta, hogy októbertől kezdve viselhetné új nevét a prágai repülőtér. A névváltoztatás tényleges joga a tulajdonost illeti, ebben az esetben a Český Aeroholdingot. Dobeš szerint a kormány képviselői már tárgyaltak az érintettekkel, s nekik nincs kifogásuk a terv ellen.


A Ruzyně [ruzinye] repülőtér átnevezését Václav Havel repülőtérre Fero Fenič, a népszerű filmrendező vetette fel röviddel a politikus elhunyta után, s az ezt követelő petíciót azóta már több mint 150 ezer ember írta alá. Dagmar Havlová, Václav Havel özvegye szintén támogatja a kezdeményezést.

Václav Havel Airport?
Forrás: Wikimedia Commons / Honza Groh (Jagro) / CC BY-SA 3.0
Havlová rámutatott: a világban nem ritka, hogy a nagy repülőterek egy-egy kiemelkedő személyiség nevét viselik. A csehek számára Václav Havel kétségtelenül olyan személyiség, akit megillet ez a tisztelet.

Václav Havel december 18-án 75 éves korában hunyt el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X