nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar Tudomány Ünnepe 2014
Ünnepelje a magyar tudományt kutyaetológiával!

2014. november 8-án az ELTE Természettudományi Karán kutyaetológiai konferenciát tartanak.

nyest.hu | 2014. november 7.
|  

Az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport és az ELTE Biológiai Intézetének Etológia Tanszéke másodszor rendez kutyaetológiai konferenciát 2014. november 8-án a TTK Bolyai-termében. Az esemény védnöke Csányi Vilmos akadémikus, az ELTE professor emeritusa. Az esemény a Magyar Tudomány Ünnepe 2014-es programsorozatának része.

Az ÁNTSZ rendelkezése alapján kutyák az épületbe nem léphetnek be (kivéve az igazolvánnyal rendelkező segítő kutyákat).

Az idén megalapításának huszadik évfordulóját ünneplő MTA-ELTE Családi Kutya Program legnagyobb támogatói kétségtelenül a gazdák, akik mindvégig önként, ellenszolgáltatás nélkül vettek részt kutyáikkal a viselkedéstesztekben. A kísérletekből írt szakcikkek viszont gyakran csak évekkel később jelennek meg, az angol szakszöveg viszonylag nehezen érthető, ezért a résztvevők sokszor nem is értesültek róla, hogy mi lett a végeredménye a közreműködésükkel zajlott teszteknek.

Ünnepelje a magyar tudományt kutyaetológiával!
Forrás: Wikimedia Commons / BorhanLee / CC BY-SA 3.0

Ebből az okból ezen a konferencián magyarul, ingyenesen és közérthetően ismerkedhet meg bárki az utóbbi egy évben megjelent publikációkkal. Lesz szó összehasonlító agykutatásról, szociális tanulásról, kötődésről, a morgásról és az ugatásról, a dominanciáról, a vezetői szerep és a személyiségjegyek kapcsolatáról.

Bővebb információ és a konferencia programja a konferencia honlapján érhető el.

Időpont: 2014. november 8. 10:00

Helyszín: ELTE TTK Bolyai-terem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 tkis 2014. november 8. 17:28

Az érdeklődők és az érdekeltek természetesen eddig és ezután is rendszeresen értesülhetnek a kutatási eredményekről, a program honlapjáról (kutyaetologia.elte.hu/), facebook-oldaláról (www.facebook.com/CsaladiKutyaProgram) és az EBológia b logról (kutyakutatas.blogspot.hu/) is. Érdemes követni!

Információ
X