nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2 millió példamondat
Újabb ingyenes angol-magyar szótár

A Collins ingyenesen elérhetővé tette angol nyelvi szótárát, kiegészítve azt 35 más nyelvvel is, köztük a magyarral.

nyest.hu | 2012. január 4.
|  

Az új szótárnak az lehet az előnye más szótárakkal szemben, hogy itt most egy nagyon jó minőségű angol-angol szótárhoz kapcsolódva jelenik meg a magyar-angol fordítási lehetőség. Feltehetően a magyar és az angol nyelv közötti fordítás nem erősebb, mint a már jelenleg is elérhető opciók esetében (webforditas.hu, MTA Sztaki, Google), de nagy segítséget jelenthet, hogy a bizonytalan angol fogalmakat ugyanazon az oldalon lehet pontosítani az angol-angol szótár segítségével.

A Collins English Dictionary a nagy angol szótárak közé tartozik. December 31-től 120 ezer angol kifejezés definíciója érhető el ingyenes a szótár honlapján, melyek száma a tervek szerint márciusra 220 ezerre bővül.

Az ingyenes internetes angol szótár újítása, hogy az angol és 35 más nyelv között is fordítja a legismertebb angol kifejezéseket, így angol-magyar (és magyar-angol) szótárként is használható.

Az új szótár kétmillió példamondatot is tartalmaz a szavak használatának bemutatására, és grafikon mutatja az egyes szavak gyakoriságát az elmúlt tíz évben. Más webes szótárakhoz hasonlóan az új ingyenes Collins is tartalmaz angol szinonimaszótárt.

Forrás

Press Association: Collins dictionary online for free

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 bpgergo 2012. január 4. 14:28

@zelig: Köszi, pont ezt akartam mondani: a webforditas.hu, MTA Sztaki és a Google mellett a Hunglisht is meg lehet említeni.

Teszek ide egy linket az új Hunglish-re, ez jobb mint a régi, folyamatosan fejlsztjük és bővítjük:

hunglish.hu/search

1 zelig 2012. január 4. 14:07
Információ
X