nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Továbbra is a Radnóti a legjobb

A nyelvvizsgát szerző diákok száma, az OKTV-n elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján értékelik a középiskolákat.

Edupress | 2012. augusztus 23.
|  

A Köznevelési oktatási szaklap idei rangsora alapján a legjobb magyar középiskolák az elmúlt évekhez hasonlóan az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, valamint a győri Révai Miklós Gimnázium lettek – olvasható az origo.hu-n.

A Köznevelés oktatási szaklap minden évben három szempont alapján állítja össze a rangsort: a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján értékeli az intézményeket. A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.
A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést. A Köznevelés listáján a legjobbak között szerepel többek között a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola és a budapesti Puskás Tivadar Technikum.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X