nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tanulmányi kirándulás
a Történelemtanárok Egyletével

Radnóti Miklós élete, munkája, sorsa különösen alkalmas a haza, a felelősség fogalmának végiggondolására, az egyén cselekvési lehetőségeinek mérlegelésére.

MTI | 2014. április 21.
|  

Radnóti nyomában címmel tanulmányi kirándulást szervez tanároknak és diákoknak a költő életének egyes fontos helyszíneire a Történelemtanárok Egylete. A szervezet MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar holokauszt-emlékév keretében, a nemzeti emlékezet program folytatásaként a kirándulás szeptember 16-19. között a Szeged-Nagyvárad-Bor-Szabadka-Abda útvonalat érintené. Mint írták, a holokauszt, Radnóti Miklós élete, munkája, sorsa különösen alkalmas a haza, a felelősség fogalmának végiggondolására, az egyén cselekvési lehetőségeinek mérlegelésére, valamint a jog és erkölcs viszonyának tanulmányozására, mindez komplex történelmi, irodalmi és más megközelítést is lehetővé téve, élményszerű tanulmányi kirándulás közben.

Az úton törekednek a komplex látásmód kialakítására, a történelem mellett irodalmi, néprajzi, földrajzi, biológiai, környezetvédelmi tudnivalókra is felhívják a figyelmet – olvasható a közleményben. A kirándulásra pályázatot hirdetnek, a jelentkezéseket május 30-ig várják. További információk az egylet honlapján érhetők el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X