nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tantárgy lett a postagalamb

A gyerekek szellemi pallérozásához a madarászkodás a matematika, a fizika, a földrajz és a biológia terén is hozzájárul.

MTI | 2013. február 3.
|  

Iskolai tantárgy lett a galambverseny egy brit tanintézetben: a hednesdorfi Kingsmead műszaki iskola színesítette vele oktatási palettáját.  A hivatalos tantárgyi rangra emelést megelőzte másfél év kísérleti, tapasztalatgyűjtő időszak. A tanárok ez alapján jutottak arra, hogy egyrészt a gyerekek lelkesen foglalkoznak a galambokkal, másrészt szellemük pallérozódásához hozzájárul a madarászkodás a matematika, a fizika, a földrajz és a biológia terén. Mivel a postagalambokat versenyszerűen is röptetik, a tanulók kénytelenek távolságokat méregetni, sebességet kiszámítani, térképet tanulmányozni.

A galambok közvetlen tanulmányozásán túl, táplálásuk révén „magvas” tudásra is szert tesznek biológiából. Mindezen túlmenően még a történelem okításához is jók a postagalambok, mivel a korok során sokszor töltöttek be légi postai feladatokat, létfontosságú üzeneteket továbbítva háborúk idején, nem beszélve arról, hogy a postagalambversenyeknek legalább 2200 éves hagyománya van.

A diákok eredményesek a galambversenyeken. Nemrégiben a 97. helyet szerezték meg, a mezőny 5500 fős volt. Maga a brit királynő, II. Erzsébet is lelkes galambbarát, 240 madara van Sandringhamban.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X