nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A felsőoktatás része lesz a felsőfokú szakképzés

A felsőfokú szakképzés a felsőoktatás része lesz, azzal a feladattal, hogy a gazdasági növekedéshez szükséges, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő gyakorlatias, speciális szaktudást igénylő szakembereket képezzen - közölte az oktatási államtitkárság a kormány vonatkozó döntését ismertetve hétfőn az MTI-vel.

MTI | 2012. szeptember 5.
|  

Mint írták, a felsőoktatási szakképzésben kiemelten kezelik az agrár-, a műszaki, az informatikai, valamint a gazdasági területet. A képzésben részt vevő hallgatók a négy féléves tanulmányaik alatt fél év egybefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt; a felsőoktatási szakképzésben szerzett kreditek továbbtanulás esetén beszámíthatók az alapképzésnél. Az új felsőoktatási rendszer a többirányú kimenetet biztosítja azzal, hogy alapképzésből a tanulmányok beszámításával a felsőoktatási szakképzésben is folytathatók a tanulmányok – mutatott rá az államtitkárság.

Kitértek arra is: a felsőoktatás megújításának legfőbb célja, hogy javuljon a képzés minősége és versenyképessége. A gazdaság növekedéséhez, a foglalkoztatás bővüléséhez az oktatás a munkaerő-piaci igényekhez igazodó képzési rendszerével járulhat hozzá. A munkaerőpiac jelzései szerint szükség van olyan jól képzett szakemberekre, akik egy adott szakma elméleti és gyakorlati ismereteiben egyformán jártasak - olvasható a kommünikében.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X