nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szimbiózis Napok a Fogasházban

Szimbiózis Napok elnevezéssel kulturális antropológiai fesztivált tartanak pénteken és szombaton a budapesti Fogasházban. A rendezvényen távoli és helyi közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával ismerkedhet meg a közönség.

MTI | 2012. május 16.
|  

A fesztiválon – amely immár a hetedik – különféle kultúrák  életmódjával, tudáskincsével,  művészetével, meséivel, játékaival találkozhatnak az érdeklődők előadások, kerekasztal-beszélgetések, alkotóműhelyek, fotókiállítás, film és táncház formájában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A kétnapos programsorozat olyan témákat jár körül, mint a digitális kor kultúrája, a mindennapi élet mediatizáltsága, a magánszféra és a nyilvánosság átalakulása, az otthonosság  keresése.

„Foglalkozunk a közterek különös világával, kortárs művészettel, kollaboratív köztéri stratégiákkal, a szülés és a születés rehumanizációjával. Megismerkedünk távoli népek láthatatlan világával, pueblo indiánokkal, Mauritius, Tibet és Srí Lanka kultúrájával, Devol Deviyóval, a kétarcú Istennel. Színes  tapasztalatokkal gazdagodunk arról, hogyan élnek az idősek a világ különböző kultúráiban, milyen értékek és normák irányítják a generációk közötti kapcsolatokat” – szerepel a közleményben. A rendezvényen a Dialëktus Fesztivál filmjeiből is láthat válogatást a közönség.

Mint írták, a fesztivál célja az ismeretterjesztés és a sajátélményű programokon túl, hogy a jelenkori társadalmi, kulturális környezet jelenségeire és eseményeire reflektáljon, azokról értelmező módon beszéljen. A Szimbiózis napok kiemelt figyelmet fordít Budapest folytonosan változó és újjáépülő életének megjelenítésére és bemutatására. Szombaton 14 órakor vezetéses séta indul a Fogasház környékén, a program keretében a street art kultúrával lehet megismerkedni, 16 órától a hajléktalan embereket érő diszkriminációról tart műhelybeszélgetést A Város Mindenkié csoport, még előtte, délelőtt pedig a Budapest 100, a százéves budapesti épületek köszöntésére létrehozott fesztiválok tapasztalatait, a lakók és a sajtó reakcióját, a jövőbeni kilátásokat vitatják meg a szervezők.

A fesztivál részletes programja az esemény honlapján érhető el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X