nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Fiatalok aktuális témákról - drámában

Kulturális identitás, társadalmi érzékenység: ezek a kérdések állnak az Eger városában meghirdetett kortárs drámaíró pályázat fókuszában.

nyest.hu | 2010. május 11.
|  

Nemcsak a színpadon, hanem papíron is „élőnek” kell lennie annak a kortárs darabnak, ami felkelti az olvasók érdeklődését, felhívja figyelmüket a kulturális identitás kérdéskörére – és erősíti is bennük ezt. Az Egerben meghirdetett pályázaton ugyanis az ilyen alkotásokat díjazzák majd – írja a www.kultura.hu.

A kiírás szerint olyan írók és színpadi szerzők pályázhatnak kortárs színművükkel, akik még nem töltötték be a 35. életévüket, és magyarul írták meg színpadra szánt alkotásukat – vagy éppen regényük, elbeszélésük dramatizált változatát. Egerbe, a Polgármesteri Hivatal Titkársági Csoportjához várják a pálya- és remekműveket szeptember 1-ig.

Amikor pedig megtalálták a legjobbat a befutott drámák közül, természetesen színpadon is megnézheti majd a nagyérdemű a darabot. Az egri Gárdonyi Géza Színház ugyanis még támogatást is kapott az önkormányzattól erre a célra. Így egy kortárs fiatal alkotónak napjaink aktuális kérdéseivel foglalkozó művét várhatja még idén az egri közönség.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X