nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szigorítják a tanárképzést Szerbiában

Szerbiában szigorított törvényben határoznák meg azokat a különleges működési feltételeket, melyek az egészségügyi, a jogi és a pedagógiai képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményekre vonatkoznak – legalábbis ezt indítványozta az állami felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet legutóbbi ülésén.

Edupress | 2013. március 20.
|  

A szigorított feltételeket a magán és állami felsőoktatási intézményekre egyaránt kiterjesztenék, a kezdeményezés lényege pedig az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem az lesz, hogy az állami intézmények diplomásai számára a közszolgálatban álláslehetőséget biztosítsanak. „Elengedhetetlen, hogy magasabb színvonalat és oktatási kritériumokat állítsunk azok elé a leendő szakemberek elé, akik munkájukkal közvetlenül kihatnak az emberek életére. Ezek a feltételek egyaránt kell, hogy vonatkozzanak azokra magán és állami főiskolákra, melyek pedagógusok, jogászok és egészségügyi dolgozók kinevelésével foglalkoznak” – olvasható az Állami Felsőoktatási Intézmények Konferenciájának közleményében.

A Konferencia szerint azért fontos a központi, törvényi szabályozás, hogy ezeket, a kiemelt társadalmi jelentőséggel bíró professziókat – mint az orvosi, jogász, ügyész, bíró, professzori és tanári munka – olyan szakemberek töltsék be, akik adekvát és egyforma felsőoktatásban részesültek, függetlenül az intézmények tulajdonosi struktúrájától.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X