nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szerződést kötnének a diplomásokkal

A diplomások nagymértékű elvándorlását akadályozná a kormány azokkal a szerződésekkel, amelyek az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatókat köteleznék a diploma megszerzése után, hogy bizonyos ideig Magyarországon kamatoztassák tudásukat. Emellett a műszaki képzéseket kedvezőbb ösztöndíj- és diákhitel-feltételekkel népszerűsítené Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár – adta hírül az Orientpress.

Edupress | 2011. július 28.
|  

Visszafogná a kormány a diplomások elvándorlását – Hoffmann Rózsa szerint ennek egy lehetséges módja, hogy az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatókkal szerződést kötnek. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora szerint nem kell tartani a szerződés bevezetésétől, ha nem általános érvényű röghöz kötésként jelenik meg. Az intézményvezető elmondta, hogy az elvándorlás megakadályozását ösztöndíjas szerződés formájában tudja elképzelni.

Mezey Barna kiemelte: fontos, hogy egy ilyen szerződés megkötése választható legyen a hallgató számára, ne pedig kötelesség.

Az oktatási tárca emellett célként tűzte ki a műszaki és természettudományos képzések népszerűsítését is. Hoffmann Rózsa szerint az államilag támogatott férőhelyek számának emelése mellett kedvezőbb ösztöndíj- és diákhitel feltételekkel lehetne népszerűsíteni e területeket. Az államtitkár szerint a közoktatásban zajló természettudományos oktatás követelményeinek és színvonalának emelésével, kedvezőbb ösztöndíj-, diákhitel-, valamint munkavállalási feltételek kialakításával javítani lehet a jelentkezők arányát, a tanulók teljesítményét és pályán való megtartását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Nước mắm ngon quá! 2011. augusztus 1. 13:34

@Angry Bird: Ki mondta, hogy Vietnamba :)

3 Angry Bird 2011. augusztus 1. 13:25
2 Nước mắm ngon quá! 2011. augusztus 1. 13:09

Lenyúlták a manyupot, méghozzá szemforgató módon. Ezek után mit várnak? Aki fiatal és jogállamban akar élni, az bepakol a kofferbe és dobbant. Amíg még lehet...

1 tdk.112 2011. július 28. 14:34

Azon dolgozzanak inkább, hogy érdemes legyen itt maradni!

Információ
X